Central Zaharia Nursery/KG, Project 2 2007

Ons tweede project in 2007 werd uitgevoerd aan de andere kant van Tamale. Daar staat deze school, de Zaharia Nursery/KG.

Zaharia

Een storm heeft hier enkele maanden geleden het grootste gedeelte van het dak afgeblazen. Ontzettend treurig om te zien hoe de kinderen nu ‘op elkaar geplakt’ onder het dak van de veranda les kregen. Aangezien het regenseizoen is begonnen, kon er nu zelfs vaak helemaal geen les gegeven worden, want de regenbuien zijn hier enorm.

Buiten zitten Buiten zitten

Voor het repareren van het dak moest er natuurlijk het nodige materiaal aangeschaft worden. Hierbij kregen we hulp van Habiba, de Ghanese vrouw bij wie wij ook deze periode mochten logeren. Er was hout nodig om draagpalen te maken, zinken dakplaten en natuurlijk spijkers om ze vast te maken.

Hout Dakplaten Spijkers

Nadat al het materiaal gearriveerd was, konden de timmermannen aan de slag. Ook aan de binnenkant moesten een aantal beschadigde houten muurplaten vervangen worden omdat deze nat waren geworden door de regen.

Timmermannen Timmermannen

Al na een paar dagen waren de palen gezet en konden de dakplaten gemonteerd worden.

Palen Bijna klaar

Nadat het dak gerepareerd was hadden we nog wat geld over om wat schoolspullen te kopen. Zo konden we o.a. schriftjes kopen, grammaticaboeken, pennen, potloden, schoolbordjes en een bal voor in de pauze!

Lesmateriaal

Ook alle kinderen en leerkrachten van Central Zaharia Nursery/KG zeggen: BEDANKT!

Bedankt!

Voor / na foto’s

Panelen klas voor Panelen klas na

Dak voor Dak na