Darul Islamic Primary School, Project 1 2007

Na een goede vlucht en een autorit van 12 uur kwamen we zaterdag 26 mei jl. eindelijk aan in Tamale. Zondag nog even bijkomen van de vermoeiende zit naar het noorden van Ghana, maar op maandag waren al gauw onze 2 grote projecten bekend;

Darul Islamic Primary School
Central Zaharia Nursery/KG

Darul

De muren van onze ‘oude’ school moesten nog afgewerkt worden (stucen en verven). Door de extreme weersomstandigheden in Ghana (hoge temperaturen en in het regenseizoen enorme regenbuien), is de kans anders heel groot dat over een paar jaar de (vorig jaar) door ons gesponsorde muren weer helemaal versleten zijn.

Al gauw gingen de stucadoors van start…

Begin stucen voorkant Begin stucen

Natuurlijk wilden we er zeker van zijn dat er ook daadwerkelijk iets gebeurde en we gingen dan ook elke dag even kijken. Gelukkig wisten ze dat het binnen 2 weken af moest zijn en er werd dan ook hard gewerkt.

Begin stucen

Terwijl het stucen doorging, begon de schilder ook alvast te verven. Uiteraard werd zowel de binnen- als de buitenkant onder handen genomen.

Verven Binnen Verven rechts

Ondanks de enorme regenbuien die we hadden gehad in de afgelopen anderhalve week, begon het schooltje dan toch eindelijk op iets moois te lijken.

Bijna klaar links

Het klavertje-4 symbool van de stichting dat staat voor ‘Geluk’ mocht natuurlijk niet ontbreken en is door Wendy op de voorkant van de school geschilderd.

Klavertje Klavertje 4 Klavertje 4

Ook werden de deuren nog geverfd, werd de goot bijgewerkt met cement en kreeg de dakrand het nieuwe groene kleurtje.

Deuren verven Goten bijwerken

Toen dan tenslotte de naam van de school op de voorkant werd geschilderd, was het helemaal compleet.
Namens alle kinderen en leerkrachten van Wurishe Darul-Islam Primary school; BEDANKT!

Bedankt!

Voor / na foto’s

Binnen voor Binnen na

Bord voor Bord na

Links voor Links na