Darul Islamic Primary School, Project 2006

Zondag 29 januari 2006 vertrokken wij naar Ghana…
…vol goede idee├źn, met koffers vol speelgoed en kleren voor de kinderen en natuurlijk een portemonnee vol met het ingezamelde geld…

Op donderdag 2 februari 2006 was ‘onze eerste schooldag’ en maakten we voor het eerst kennis met ‘ons’ schooltje en de kinderen. Deze school is een van de armste scholen van Tamale, een school die onze hulp dan ook heel goed kon gebruiken…..

Een van de allereerste dingen die we met behulp van onze Ghanese gastheer hebben geregeld, was de aanschaf van schoolmateriaal. Voor de hele school konden alle benodigde schoolboeken worden besteld (zo’n 400 stuks!), gekocht en worden afgeleverd. We konden de kinderen voorzien van schriftjes, pennen en potloden en zelfs de allerkleinsten van ons schooltje hebben we blij kunnen maken met speciale krijtborden.

Lesmateriaal

Ook konden we de schoolbankjes van de kinderen naar school laten transporteren. Deze werden eerder al gedoneerd door een Amerikaans bedrijf maar konden door geldgebrek niet naar de school worden gebracht.

Schoolbankjes

En bij nieuwe schoolbankjes voor de kinderen horen natuurlijk meubels voor de leerkrachten. Voor hen hebben we dan ook allemaal (7 stuks) een bureau en een stoel laten maken door de plaatselijke timmerman!

Bureau

Vroeger droegen alle schoolkinderen dezelfde bruin/gele uniformpjes, of je nu op een katholieke, islamitische of presbyteriaanse school zat. Sinds een aantal jaren hebben alle scholen met dezelfde godsdienst een eigen uniform. Voor islamitische scholen betekent dit de kleuren geel en groen. De kinderen van dit schooltje werden vaak gepest omdat de ouders niet de juiste uniformen konden betalen. We hebben dan ook voor alle 168 kinderen de goede uniformen laten maken.

Oude uniformen Nieuwe uniformen

Met 3 klassen tegelijkertijd les hebben in open schoollokalen betekent veel concentratieproblemen bij de kinderen en snel afgeleid zijn. Het dichtmaken van de lokalen was dan ook een grote wens van de hoofdleraar.

Zonder muren Met muren