Nasira English & Arabic Primary School, Project 2012

Tijdens onze reis in februari/maart 2012, bracht Habiba ons naar de Nasira English & Arabic Primary School. Een islamitische school met ongeveer 200 kinderen. Momenteel bestaat deze school uit 2 aparte gebouwen met ieder 3 klaslokalen. Beide gebouwen zijn zogeheten ‘paviljoens’, wat betekent dat het gebouw slechts bestaat uit een vloer, een dak en palen om het dak te dragen.

Nasira English & Arabic Primary School Nasira English & Arabic Primary School

Ongeveer 8 jaar geleden werd er geld gedoneerd, waardoor 1 van de paviljoens voorzien kon worden van enkele blokken om het regenwater tegen gehouden. Hierdoor konden een aantal klassen ook lessen volgen in het regenseizoen.
Het voorzien van deze gebouwen van o.a. muren is niet alleen belangrijk om de kinderen ook de mogelijkheid te bieden onderwijs te volgen in het regenseizoen. Een gesloten klaslokaal is immers noodzakelijk om geconcentreerd les te kunnen volgen, zonder afgeleid te worden door lessen in andere klassen of activiteiten van buitenaf.

In de zomer van 2012 kon onze aannemer starten met de bouw van het eerste schoolgebouw. Dit verliep zeer voorspoedig en na enkele weken kregen we al bericht van Habiba dat het eerste gedeelte klaar was. Voor het tweede gebouw moesten we nog op zoek naar een donateur en die vonden we in de stichting Sollicite. Zij namen de kosten voor het tweede schoolgebouw geheel voor hun rekening en in het najaar kon de aannemer dan ook direct aan de slag.

Werk Werk Werk Werk Werk Werk
De muren en ramen worden gezet.

Schilderen Schilderen Schilderen
Na het stucwerk kan het schilderen beginnen.

Deuren Deuren
Dan worden de deuren geplaatst en geschilderd.

20130725-Nasira meubilair 1 20130725-Nasira boeken 2

Nasira boeken en meubilair
Nadat alles droog is kan tenslotte ook het meubilair en de boeken komen.

Nasira Eindresultaat
Trots zijn wij weer op het eindresultaat!