Ontstaan

In februari en maart 2006 zijn wij, Lizeth en Wendy, bijna 5 weken in Tamale geweest om daar als vrijwilliger les te geven op een arme basisschool. Dankzij de vele donaties die we kregen, waren we in staat om de school waar we les gaven, de Darul Islamic Primary School, op te knappen en te voorzien van allerlei materialen. Van lesboeken tot aan meubilair en muren, materiaal dat hoognodig was om de kinderen daar zo goed mogelijk les te geven.

Klas

De dankbaarheid die wij hebben ervaren tijdens onze reis in Ghana voor de dingen die we dankzij al onze lieve donateurs hebben kunnen doen, is echt onbeschrijflijk!
De herhaaldelijke bedankjes nadat we alle klassen een bordwisser kado deden, de geweldige reacties van de kinderen (alsof ze een nieuwe fiets kregen!) toen we ze allemaal een pennetje gaven, de school die stopte met draaien omdat de nieuwe schoolboeken werden gebracht en dit ‘gevierd’ moest worden en het ongelooflijke blije gegil van alle kinderen toen de vrachtwagen kwam met de tafeltjes en stoeltjes waar ze al zolang op zaten te wachten!

Bankjes

Onze harten waren dan ook snel gestolen. Van het schoolhoofd kregen we het mooiste compliment wat je maar kunt krijgen; “Jullie hebben van onze school een ‘echte’ school gemaakt”. Deze reis deed ons beseffen dat je met relatief weinig geld en moeite veel mensen ├ęcht gelukkig kan maken.

Snoepjes

De naam van de stichting hebben we te danken aan Hassan, een Ghanese man die ons ontzettend heeft geholpen met het opknappen van de Darul Islamic Primary School. Op een dag merkte Hassan op, dat ‘deze school ontzettend veel geluk had gehad dat Allah ons daarheen had gestuurd’.

Hassan

Omdat we na deze geweldige ervaring het ‘geluk’ ook naar andere basisscholen in Ghana willen brengen, was bij terugkomst in Nederland de keus dan ook snel gemaakt.
De stichting “Geldrops Geluk voor Ghana” was al gauw een feit.