Our Lady of Fatima Primary School, Project 2009

Tijdens onze reis van 2008 bezochten we de katholieke school ‘Our Lady of Fatima Primary School’, een basisschool die hulp nodig had bij het afmaken van een schoolgebouw. Een aantal jaren geleden waren zij gestart met de bouw hiervan. Op een bepaald moment was het geld echter op en moest de bouw gestopt worden. Hierdoor zaten de overige klassen altijd overvol met soms wel 90 kinderen!!! Moeilijke omstandigheden om je als kind te concentreren en als leraar om voldoende individuele aandacht te schenken aan kinderen die dit nodig hebben.

Katholieke school Volle klas

Reden voor ons om deze school een handje te helpen! En met succes, want door de inzameling van sponsorgeld konden wij dit geweldige schoolgebouw met 4 grote klaslokalen opknappen en voorzien van vloeren, ramen, afsluitbare deuren en schoolborden. Met behulp van de donatie van ASML Foundation, konden wij tenslotte het gebouw ook nog stuken en verven en al het benodigde lesmateriaal en meubilair aanschaffen!

De onafgewerkte klaslokalen.

Katholieke schoolklas 20080625-Katholieke schoolklas2

In januari 2009 werd gestart met de werkzaamheden en al na een paar maanden zaten de ramen erin en waren de vloeren afgewerkt.

Voorkant met ramen Achterkant gestuked

Ondertussen werd het meubilair gemaakt en werden de boeken besteld. Dit laatste had nog wel wat voeten in aarde; omdat het aantal lesboeken dusdanig groot was konden ze niet allemaal in Tamale gekocht worden, zoveel waren er namelijk niet! Omdat er hierdoor ook een aantal boeken uit het zuiden gehaald moesten worden, duurde het wat langer voordat de school alle boeken ter beschikking had.

Lesmateriaal Meubilair

In oktober was het dan toch zover en werd het project volledig afgerond!

Nieuw lesmateriaal OLoF Nieuwe bankjes voor OLoF

Voor / na foto’s

Fatima Voorkant Voorkant

Fatima Achterkant Fatima Achterkant

Lamashegu Zaharia en Zamzugu Primary School
Naast het afronden van het Our Lady of Fatima Primary School project, hebben we met de donaties van de mensen die specifiek hebben gekozen voor het sponsoren van bepaalde items, ook 2 andere scholen, ‘Lamashegu Zaharia en Zamzugu Primary School’, hieraan kunnen helpen.
Helaas zijn er van ‘Zamzugu’ geen foto’s beschikbaar aangezien deze school in een gebied ligt op enkele uren van Tamale. Een bezoek aan deze school staat gepland in 2012 waarbij wij iets langer in Ghana kunnen verblijven.

Muslim Amadiyya Education Muslim Amadiyya Education

De ‘Letter of Appreciation’ die wij mochten ontvangen:

20091115-LoA klein

Alle donateurs weer HARTELIJK DANK!

Bedankt!