Project 2014, Fathullah Islamic School

Op bijna 10 km buiten het centrum van Tamale, wonen de dorpelingen van de Duyin Community, een typische Ghanese ‘village’. Wij hadden het verzoek gekregen om even naar hun school te komen kijken, in de hoop dat wij hen hulp konden bieden. Ze willen nl. graag de kinderen ook in het regenseizoen onderwijs bieden maar dat zou gezien de huidige situatie niet mogelijk zijn. Voor de eerste keer in 8 jaar waren we totaal van slag van hetgeen we daar aantroffen.

Fathullah Islamic School

Deze keer geen paviljoens met fundering, palen en een dak, maar stokken met daar bovenop een matje en kinderen zittend in het zand…..

Volgens ons is verdere uitleg niet nodig; ons project voor 2014 is vastgesteld!

December 2015; stand van zaken
Het grondwerk bij de bouw van een geheel nieuwe school wordt net als de rest volledig handmatig gedaan en brengt heel wat hard en moeilijk werk met zich mee. Voeg daar nog wat zware, ongebruikelijke stormen aan toe en je bent zo een dikke 1,5 jaar verder voordat de bouw van 2 gebouwen met ieder 3 leslokalen klaar is!

    

Het was een extra zware dobber deze keer, maar begin 2016 konden wij tijdens onze reis toch maar weer mooie foto’s maken van het prachtige resultaat!

      

December 2016; stand van zaken
Het eerste deel van dit jaar hadden wij ons met name ingezet om geld in te zamelen voor onderwijsmateriaal zoals boeken en meubilair. Ondertussen vernamen wij ook dat sinds kort de mogelijkheid bestaat (duurdere) metalen lesbanken te laten maken. Vanwege de duurzaamheid hiervan besloten wij meer geld in te zamelen om zo deze banken aan te kunnen schaffen i.p.v. de gebruikelijke houten exemplaren. Inmiddels zijn 3 klassen voorzien van deze metalen versie én van de benodigde boeken. Vóór half 2017 hopen wij ook de andere 3 klassen hiermee te verblijden!