Wurishe Darul-Islam Primary School, Project 2008

Al jaren moeten de kinderen van de Wurishe Darul-Islam Primary School hun behoefte doen op een ongezonde manier, buiten naast het schoolplein gehurkt op de grond. Ontzettend onhygiĆ«nisch en dus een grote kans op infecties. Lang hoefden we niet na te denken over ons doel voor 2008, de bouw van een toiletblok met 6 wc’s. We hebben bewust gekozen voor de zogenaamde K.V.I.P.’s; de meest gangbare toiletten in Ghana omdat ze werken zonder water.

Naar het toilet Start WC

Een aantal weken voor ons vertrek naar Ghana waren de bouwvakkers al begonnen met het graafwerk. De grond bleek hier echter dusdanig hard, dat er gespecialiseerde vakmensen aan te pas moesten komen. Sterke mannen die een bepaalde graaftechniek konden toepassen, alles werd namelijk met de hand gedaan. Bij aankomst bleken de werkers gelukkig al en heel eind te zijn. Toch was er nog veel werk te doen, er werd dan ook hard doorgewerkt.

Werken toilet Werken toilet

Het tijdig laten drogen van de putdeksels was natuurlijk ook van groot belang. Voor iedere put (5 in totaal) moeten 5 deksels worden gemaakt.

Putdeksels Putten

Bij ons vertrek was het zo goed als geheel gestuced en konden de schilders beginnen.

Toilet schilderen

Helaas hebben we het eindresultaat niet meer met eigen ogen kunnen zien, maar de foto’s die we van Habiba ontvingen zeggen wat ons betreft meer dan genoeg!

Voor / na foto’s

WC WC WC

Toilet Toilet

Toiletblok Toiletblok

Wat we zeker niet waren vergeten was de belofte die we vorig jaar tevens hadden gedaan; het stucen en verven van het tweede schoolgebouw.
Terwijl de bouw van het toiletblok een stukje verder plaats vond, werd ook hier hard gewerkt.

Werken gebouw Werken gebouw

Met weer een geweldig resultaat!

Tweede gebouw Tweede gebouw

Tot slot hadden we nog wat geld over om voor de ‘Wurishe Darul-Islam Primary School’ en ‘Central Zaharia Nursery/KG’ 2 grote gevulde boxen met medicijnen te kopen. De komende tijd zijn er voor deze kinderen bij ziekte of letsel zaken beschikbaar zoals o.a. verband, ontsmettingsmiddel, pleisters, paracetamol, diarreeremmers en malariapillen!

Medicijnen